Troje en Improvisatietheater

Troje speelt al sinds 1998 op heel veel verschillende (zakelijke) bijeenkomsten voorstellingen. Vrijwel altijd is er minimaal een deel geïmproviseerd. Improvisatietheater is een theatervorm waarbij de scènes ter plekke ontstaan. De spelers vragen aan het publiek een suggestie voor elke te spelen scène: een ervaring, een locatie, een emotie, et cetera. Doordat de spelers 'in het moment staan' kan er van alles gebeuren. Dat is de kracht van improvisatietheater. Het publiek voelt zich meer betrokken dan bij een gewone theatervoorstelling, omdat het zelf de suggesties gaf en ze de scènes ter plekke zien ontstaan. We hebben ons in de loop van de jaren gespecialiseerd in het snel omzetten van de inhoud van de opdrachtgever naar interactieve scènes. In het kort betekent dat ook dat we improviseren, maar wel degelijk goed voorbereid zijn. Iedere voorstelling is daardoor ook optimaal maatwerk.

Vooraf bepalen we vaak de structuur van de voorstelling. De inhoud wordt echter voor het grootste deel ter plekke bepaald, door publiek en spelers. Aangezien een van de basisregels op toneel luidt: ‘Laat de ander schitteren’, hanteren we deze regel ook naar ons publiek toe: wij zullen er altijd voor zorgen dat iedereen een goede tijd heeft.

Troje werkt met een vaste groep improvisatieacteurs en –muzikanten, die allemaal hun sporen hebben verdiend in de internationale improvisatietheater-wereld. Ze hebben o.a. gespeeld en lesgegeven op alle grote improvisatiefestivals in de wereld.

Opdrachtgevers waren zeer divers: uit het Bank- en Verzekeringswezen (o.a. ABNAMRO, Rabobank, ACHMEA), de Zorg (o.a. AMC, VU, Jeugdzorg Nederland), Overheid (vrijwel alle ministeries, diverse provincies en heel veel gemeentes), Handel (o.a. Technische Unie, IKEA,), Dienstverlening (o.a. Randstad, KPMG, TNTPost), etc.