top of page
09-a-actiecentrum-veiligheid-en-zorg-850

Actiecentrum Veiligheid & Zorg

Top600-regisseurs

 

Waarom belden ze?

Het bijscholingsaanbod voor de ‘Top600-regisseurs'  moest worden vernieuwd. Een training ‘Improviseren’ zou hier wellicht een goede aanvulling zijn.

Wat hebben we gedaan?

We hebben een training ‘Regisseren door te improviseren’ ontworpen en verzorgd. 4 middagen zijn we aan de slag gegaan om de principes van het improviseren te ervaren en de improvisatiespier te trainen. We hebben de deelnemers continu de linken laten leggen met de praktijk van de Top600-regisseurs.

Wat is er bereikt?

De training is goed beoordeeld door de deelnemers. Ze gaven aan dat ze handvatten hebben om op andere manieren te handelen in en te kijken naar hun werk. 

Wat zeggen ze erover?

Vier deelnemers aan het woord:

 

“Het was een heel leuke training wat mij betreft. Bepaalde gebruikte principes bij improvisatie heb ik nog steeds in mijn hoofd, bijvoorbeeld meebewegen, zeg niet gelijk nee maar beweeg mee en kijk eens wat het brengt. Verder ook enorm gelachen en dat is ook wel eens fijn tussen alle serieuze zaken waar we doorgaans mee bezig zijn.”

JD, (casus)regisseur groepsaanpak/top 1000 bij stadsdeel Centrum & verbindingsfunctionaris Veiligheid en Zorg gemeente Amsterdam

 

“Je wordt uit je dagelijkse manier van doen en laten gehaald, waardoor je anders leert kijken naar omstandigheden. In het begin voelt de training misschien wat ongemakkelijk maar al snel ga je mee in het groepsproces en leert door te doen. De trainers zijn bekwaam en geven handvaten, door zich in de groep te mengen voelt het al snel vertrouwd.“

JH, regisseur Reclassering Inforsa

 

“Wat ik leuk vond aan de cursus was dat je je hersenen leerde uit een bepaald patroon te halen. Hoe ouder we worden hoe meer patronen ingesleten zijn. Het is vooral gericht om je bewust te maken van je eigen (ingesleten) patronen en vervolgens anders over dingen na te laten denken.”

Y.S., regisseur top 1000, WPI, gemeente Amsterdam

 

“Het was vernieuwend, ik had nog nooit zoiets gedaan. De manier van trainen was heel leuk en energiek en je leert jezelf kennen want je wordt getriggerd out of de box te handelen in de opdrachten. Je bent op een speelse wijze indirect met je werk bezig wat heel ontspannend is. Wij kregen goed de kans om een link met de praktijk te leggen en het is duidelijk geworden dat improviseren heel belangrijk is!”

S., Verbindingsfunctionaris Veiligheid en Zorg/ Regisseur Top1000. Stadsdeel Nieuw-West, Gemeente Amsterdam.

 

Wat hebben wij ervan geleerd?

beter te leren improviseren daadwerkelijk een meerwaarde heeft.

We blijven altijd zoeken naar het juiste moment om langer stil te staan bij de theorie om alle oefeningen nog beter in de context te plaatsen. We hebben geëxperimenteerd met het wat later aanbieden hiervan. Dat doen we de volgende keer toch weer iets eerder.

En we hebben nog meer respect gekregen voor het werk dat deze Top600-regisseurs doen.

Vorige Case

Volgende Case

bottom of page