top of page
mbuza-nieuw.png

Ministerie van Buitenlandse Zaken

 

Waarom belden ze?

Het begon met een vraag over anders vergaderen: het aanpakken van de vergadercultuur was een wens vanuit de organisatie.

 

Wat hebben we gedaan?

We zijn vanuit Het Nieuwe Werkoverleg begonnen met een traject met workshops en een ‘Vergaderbrigade’. Van daaruit zijn we steeds meer gaan doen in de grotere veranderopgave van het ministerie, inmiddels als vaste externe netwerkparter van het interne innovatieteam DARE. We ontwerpen en faciliteren allerlei bijeenkomsten, we begeleiden teams, we trainen en begeleiden interne facilitatoren en denken en doen mee met allerlei losse vragen.

 

Wat is er bereikt?

We zijn er nog volop bezig, dus deze vraag heeft nog geen afgerond antwoord. Dat men ons na ruim 4 jaar nog niet beu is, zegt misschien toch wel wat ;).

Verder hebben verschillende interventies ook verschillende resultaten bereikt, teveel om op te noemen. Als grote gemene deler dragen we bij aan ‘het goede gesprek’, werkplezier en de modernisering van het departement. 

 

Wat zeggen ze erover?

“We zijn heel blij met onze partner Het Nieuwe WerkOverleg/Troje. Zij zijn in staat om de vraag achter de vraag te stellen. En komen telkens weer met nieuwe inzichten op een professionele creatieve en flexibele manier die perfect aansluit bij onze vraag. In 1 woord een TOP team. Die ik bij iedereen kan aanbevelen”. – Hermien van Triest. Directeur Innovatieteam DARE, Ministerie van Buitenlandse Zaken-

 

Wat hebben wij ervan geleerd?

We proberen bij alle losse interventies die we doen zoveel mogelijk te kijken hoe deze passen bij het grotere veranderverhaal, bij de gekozen richting en gewenste cultuur. Dat leren we steeds beter. Op deze manier kunnen we iedere keer nog betere programma’s maken en scherpere vragen stellen.

Volgende Case

Vorige Case

bottom of page